Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

European Commission - Good eHealth

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Saopštenje: Susret Radunović- Žaolin

Saopštenje: Susret Radunović- Žaolin
Datum objave: 18.01.2011 15:11 | Autor: PR služba Ministarstva zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović sa saradnicima primio je danas novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine Ži Žaolina.

Ističući značaj razmjene znanja i iskustva, tokom sastanka, ministar Radunović je upoznao visokog gosta sa procesom reforme zdravstva u našoj zemlji. Uz podsjećanje da je završena reforma primarne zdravstvene zaštite, ministar je istakao da je u toku reforma sekundarnog i tercijarnog nivoa, te da će stručna podrška značajno doprinijeti unapeđenju zdravstvenog sistema. U tom smislu, naglašena je važnost i potpisivanja memoranduma o saradnji u oblasti zdravstva gdje bi se istakle i prioritetne oblasti. One se odnose na prevenciju i edukaciju, s obzirom na našu pripremu pravilnika o alternativnim načinima liječenja, imajući u vidu veliko kinesko iskustvo u tom polju, posebno na tradicionalnu medicinu.

 

Tokom razgovora, gospodin Žaolin je naglasio da saradnja dvije države na svim nivoima ima sve veći intenzitet naročito nakon osamostaljenja Crne Gore. Upoznajući ministra Radunovića sa reformama kineskog zdravstvenog sistema, ambasador je izrazio spremnost za nastavak saradnje u cilju bolje, efikasnije, kvalitetnije i dostupnije zdravstvene zaštite stanovnika obje zemlje.