Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Najava: Nastavak kampanje ,,Prve godine šansa za cio život kroz temu Biti otac jedinstvena je životna šansa

Datum objave: 04.08.2009 13:01 | Autor: Naslovna strana

Ispis Štampaj stranicu


Član crnogorskog nacionalnog košarkaškog tima i glasnogovornik kampanje Prve godine šansa za cio život Đuro Ostojić, zajedno sa šeficom kancelarije UNICEF u Crnoj Gori Nolom Skiner, te pomoćnikom ministra zdravlja Nebojšom Todorovićem i pomoćnicom ministra prosvjete i nauke Vesnom Vučurović, posjetiće u srijedu 05. 08. 2009. godine vrtić Suncokrili, u Bloku 5 u Podgorici.

Povod posjete vrtiću je nastavak kamapnje Prve godine - šansa za cio život, koju implementiraju Ministarstvo zdravlja i UNICEF od 1. avgusta do 31. oktobra 2009, a koja se sprovodi i na temu Biti otac jedinstvena je životna šansa.

Cilj kampanje je podizanje svijesti o tome da prve godine života predstavljaju jedinstvenu mogućnost za najbolji mogući početak života. Istraživanja pokazuju da kada muškarci imaju značajnu ulogu u podizanju svoje djece od rođenja, ona imaju bolje rezultate u školi i na testovima inteligencije, a takođe rjeđe imaju probleme u ponašanju. Znači, biti otac, jedinstvena je životna šansa.

Tokom posjete vrtiću u Bloku V, Đuro Ostojić će od 08,30 do 09,00 sati igrati košarku sa djecom, a nakon toga čitaće im priču.

Pedviđeno je da se promoteri kampanje obrate novinarima u 9,00 sati.