Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

Најава: Наставак кампање ,,Прве године шанса за цио живот кроз тему Бити отац јединствена је животна шанса

Датум објаве: 04.08.2009 13:01 | Аутор: Насловна страна

Испис Штампај страницу


Члан црногорског националног кошаркашког тима и гласноговорник кампање Прве године шанса за цио живот Ђуро Остојић, заједно са шефицом канцеларије УНИЦЕФ у Црној Гори Нолом Скинер, те помоћником министра здравља Небојшом Тодоровићем и помоћницом министра просвјете и науке Весном Вучуровић, посјетиће у сриједу 05. 08. 2009. године вртић Сунцокрили, у Блоку 5 у Подгорици.

Повод посјете вртићу је наставак камапње Прве године - шанса за цио живот, коју имплементирају Министарство здравља и УНИЦЕФ од 1. августа до 31. октобра 2009, а која се спроводи и на тему Бити отац јединствена је животна шанса.
Циљ кампање је подизање свијести о томе да прве године живота представљају јединствену могућност за најбољи могући почетак живота. Истраживања показују да када мушкарци имају значајну улогу у подизању своје дјеце од рођења, она имају боље резултате у школи и на тестовима интелигенције, а такође рјеђе имају проблеме у понашању. Значи, бити отац, јединствена је животна шанса.

Током посјете вртићу у Блоку В, Ђуро Остојић ће од 08,30 до 09,00 сати играти кошарку са дјецом, а након тога читаће им причу.

Педвиђено је да се промотери кампање обрате новинарима у 9,00 сати.