Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

IJZCG

>

U Domu zdravlja Andrijevica otvorena jedinica za fizikalnu terapiju

U Domu zdravlja Andrijevica otvorena jedinica za fizikalnu terapiju
Datum objave: 08.07.2019 12:25 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Andrijevica poboljšaće se kvalitet usluga u toj zdravstvenoj ustanovi, a građani tog grada, zbog fizikalne terapije, više neće morati da putuju u Berane.

To je danas prilikom svečanog otvaranja jedinice za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Andrijevica, poručio ministar zdravlja Kenan Hrapović, navodeći da Vlada ispunjava strateški postavljene ciljeve i da je imperativ jednaka, kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita za građane u mjestu boravka.


Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

„I zato smo danas ovdje, da nakon što smo to učinili u drugim gradovima Crne Gore , i u Andrijevici na svečan način, obilježimo početak rada jedinice za fizikalnu terapiju“, rekao je Hrapović.

On je naveo da su nabavljena tri aparata i prateća oprema za fizikalnu terapiju iz sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje i iz sopstvenih sredstava Doma zdravlja, a da će ordinirati fizijatar i beranske bolnice i fizioterapeut iz Doma zdravlja Andrijevica.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

„Oko četiri i po hiljade građana, koji su osiguranici ovog doma zdravlja, i to mahom van užeg gradskog jezgra, za ovu vrstu usluge više neće morati da putuju do beranske bolnice, što nam je bio cilj“, poručio je Hrapović.

On je podsjetio da je u okviru projekta Energetske efikasnosti u Dom zdravlja Andrijevica uloženo 130 hiljada eura i da su značajno poboljšani uslovi rada i boravka u objektu.

„Sve naše aktivnosti će i u narednom periodu biti usmjerene ka cilju zadovoljnog pacijenta i ja sam uvjerene da naši građani to prepoznaju. Naši partneri u tom procesu su svi zaposleni u zdravstvenm sistemu. Promjene u zdravstvu su teške i pune prepreka, ali vas uvjeravam da nećemo odustati“, istakao je Hrapović.

Ministarstvo zdravlja Ministarstvo zdravlja

Direktor Doma zdravlja Andrijevica, Dragan Vučeljić, kazao je da se otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju stvaraju uslovi da građani uslugu dobiju u svom gradu, a ne da putuju.

„Otvaranjem ove jedinice se povećava kvalitet usluga u našoj ustanovi i kvalitet cjelokupnog zdravstvenog sistema Crne Gore. Andrijevica jeste mala, ali ovo za naš grad puno znači. Jer građani, često znaju da odustaju od terapije, zbog velike gužve u Beranama. Sada toga neće biti. Obezbijedili smo fizijatra, koji dva puta mjesečno dolazi u našu ustanovu i imamo višu medicinsku sestru. Imamo uslove da sve funkcioniše kako treba“, naveo je Vučeljić.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, rekao je da je Fond nastavio da slijedi politiku Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore u obezbjeđivanju dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite za stanovnike sjevera Crne Gore i da je za otvaranje jedinice za fizikalnu terapiju obezbijedio deset hiljada eura.

„Za ovaj Dom zdravlja smo u protekle dvije godine obezbijedili 60 hiljada eura za nabavku druge opreme i patronažnih kola, a takođe u planu je, u toku ove godine, nabavka oftalmološke opreme i ultrazvučnog aparata u iznosu od 29 hiljada eura. Sve ovo govori o tome da se izuzetno vodi briga o stanovnicima Andrijevice i poručujem da ćemo sa tim aktivnostima nastaviti“, rekao je Čirgić.