Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

ИЈЗЦГ

>

У Дому здравља Андријевица отворена јединица за физикалну терапију

У Дому здравља Андријевица отворена јединица за физикалну терапију
Датум објаве: 08.07.2019 12:25 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


Отварањем јединице за физикалну терапију у Дому здравља Андријевица побољшаће се квалитет услуга у тој здравственој установи, а грађани тог града, због физикалне терапије, више неће морати да путују у Беране.

То је данас приликом свечаног отварања јединице за физикалну терапију у Дому здравља Андријевица, поручио министар здравља Кенан Храповић, наводећи да Влада испуњава стратешки постављене циљеве и да је императив једнака, квалитетна и доступна здравствена заштита за грађане у мјесту боравка.


Министарство здравља Министарство здравља

„И зато смо данас овдје, да након што смо то учинили у другим градовима Црне Горе , и у Андријевици на свечан начин, обиљежимо почетак рада јединице за физикалну терапију“, рекао је Храповић.

Он је навео да су набављена три апарата и пратећа опрема за физикалну терапију из средстава Фонда за здравствено осигурање и из сопствених средстава Дома здравља, а да ће ординирати физијатар и беранске болнице и физиотерапеут из Дома здравља Андријевица.

Министарство здравља Министарство здравља

„Око четири и по хиљаде грађана, који су осигураници овог дома здравља, и то махом ван ужег градског језгра, за ову врсту услуге више неће морати да путују до беранске болнице, што нам је био циљ“, поручио је Храповић.

Он је подсјетио да је у оквиру пројекта Енергетске ефикасности у Дом здравља Андријевица уложено 130 хиљада еура и да су значајно побољшани услови рада и боравка у објекту.

„Све наше активности ће и у наредном периоду бити усмјерене ка циљу задовољног пацијента и ја сам увјерене да наши грађани то препознају. Наши партнери у том процесу су сви запослени у здравственм систему. Промјене у здравству су тешке и пуне препрека, али вас увјеравам да нећемо одустати“, истакао је Храповић.

Министарство здравља Министарство здравља

Директор Дома здравља Андријевица, Драган Вучељић, казао је да се отварањем јединице за физикалну терапију стварају услови да грађани услугу добију у свом граду, а не да путују.

„Отварањем ове јединице се повећава квалитет услуга у нашој установи и квалитет цјелокупног здравственог система Црне Горе. Андријевица јесте мала, али ово за наш град пуно значи. Јер грађани, често знају да одустају од терапије, због велике гужве у Беранама. Сада тога неће бити. Обезбиједили смо физијатра, који два пута мјесечно долази у нашу установу и имамо вишу медицинску сестру. Имамо услове да све функционише како треба“, навео је Вучељић.

Директор Фонда за здравствено осигурање, Сеад Чиргић, рекао је да је Фонд наставио да слиједи политику Министарства здравља и Владе Црне Горе у обезбјеђивању доступне и квалитетне здравствене заштите за становнике сјевера Црне Горе и да је за отварање јединице за физикалну терапију обезбиједио десет хиљада еура.

„За овај Дом здравља смо у протекле двије године обезбиједили 60 хиљада еура за набавку друге опреме и патронажних кола, а такође у плану је, у току ове године, набавка офталмолошке опреме и ултразвучног апарата у износу од 29 хиљада еура. Све ово говори о томе да се изузетно води брига о становницима Андријевице и поручујем да ћемо са тим активностима наставити“, рекао је Чиргић.