Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

ИЈЗЦГ

>

Бољи услови за пацијенте и особље Дома здравља Беране

Бољи услови за пацијенте и особље Дома здравља Беране
Датум објаве: 19.06.2019 14:28 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


Реконструкција беранског Дома здравља, у оквиру друге фазе Пројекта енергетске ефикасности, допринијеће бољим и комфорнијим условима за пацијенте и особље те установе, што је још један доказ да је брига о здрављу и здравственој заштити грађана приоритет државе.

То је поручио министар здравља Кенан Храповић, приликом обиласка радова на Дому здравља „"Др Ника Лабовић" у Беранама, истичући да се тим радовима наставља успјешна реализација друге фазе Пројекта енергетске ефикасности.

Министарство здравља Министарство здравља

„Увјерио сам се да овдје у Беранама, радови на Дому здравља теку планираном динамиком и веома се квалитетно ради. Биће то један нови комфор, нови доживљај за пацијенте, који ће се сигурно осјећати боље у топлијем амбијенту. Наравно, то много значи и за запослене у Дому здравља, јер им се омогућавају бољи услови рада. На тај начин ћемо квалитет здравствене заштите подизати на виши ниво“, рекао је Храповић.

Важно је, како је додао, да ће се значајно уштедјети средства, која ће бити искоришћена да се пројекат реализује и у другим здравственим установама у Црној Гори.

Храповић је казао да процијењена вриједност радова, на основу изграђеног главног пројекта, износи 223 хиљаде еура.

Према његовим ријечима, друга фаза Пројекта енергетске ефикасности вриједна је шест милиона еура, а Влада Црне Горе је уговор о кредиту потписала са Међународном банком за обнову и развој.

„Пројекат заједнички реализују Министарство здравља и Министарство економије.  Другом фазом Пројекта енергетске ефикасности ће бити обухваћено 18 здравствених установа, односно 13 домова здравља, двије опште, двије специјалне болнице и једна здравствена станица“, навео је Храповић.

Он је подсјетио да је прва фаза Пројекта енергетске ефикасности била вриједна седам милиона еура, а да је реконструисано и адаптирано 16 здравствених објеката.

„Анкета, која је рађена у седам општих болница и која је обухватила око 800 корисника здравствених услуга је показала да смо на добром путу. Анеката је показала преко 95 одсто задовољства и грађана и запослених, након примјена мјера енергетске ефикасности. То нам даје за право да идемо у истом смјеру и у наредном периоду“, казао је Храповић.

Министартсво здравља, како је рекао, наставља политику Владу Црне Горе да грађани имају квалитетну здравствену заштиту у градовима гдје живе и бораве.

Министарство здравља Министарство здравља

Директорка Дома здравља "Др Ника Лабовић" у Беранама, Зухра Хадровић, рекла је да су радови на том здравственом објекту, у оквиру друге фазе Пројекта енергетске ефикасности, почели почетком маја, а да ће бити завршени почетком августа.

„Пројекат обухвата обнову фасадне столарије, израду термоенергетске фасаде, унутрашњу реконструкцију свјетиљки у радним просторима и израду термовентила на већ постојећој енергетској мрежи. Тиме ће се дати велики допринос амбијенту у којем ће се пружати здравствене услуге. Тако ћемо да штедимо енергију, еколошки ћемо да будемо одрживи, а надам се да ће и наши пацијенти бити задовољни“, рекла је Хадровић.

Радови, како је казала, теку планирано динамиком.

„Имамо изванредну сарадњу и са извођачем радова и са надзором, тако да нема никаквих проблема“, казала је Хадровић.

 

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА