Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

IJZCG

>

OBAVJEŠTENJE nosiocima dozvole za promet ljekova u Crnoj Gori, proizvođačima ljekova i farmaceutskim kompanijama koji prometuju ljekove na tržištu Crne Gore

Datum objave: 19.12.2018 14:58 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo zdravlja je u više navrata iskazalo zabrinutost usled cijena ljekova u slobodnom prometu u Crnoj Gori u odnosu na cijenu istih ljekova na Listi ljekova kada je platilac Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore, i takođe u odnosu na cijenu istih ljekova u prometu u susjednim zemljama.
Ovo je više puta adresirano i od strane gradjana i sredstava javnog informisanja.
Ovim putem želimo sa vas obavijestimo da u potpunosti razumijemo slobodu utvrđivanja cijena za ljekove koji su u slobodnom prometu, a kada je takva politika cijena i tržišno opravdana.
S tim u vezi, molimo vas da ukoliko imate pojedine cijene koje se razlikuju kako smo već naveli, iste korigujete u najkraćem roku.
Uvjereni smo da ćete imati razumijevanja za navedeno, jer bi Ministarstvo zdravlja u slučaju nastavka postojanja dvostrukih cijena kao i neprimjereno visokih cijena bilo prinudjeno da o istom obavijesti nadležne organe za zaštitu konkurencije (Ministarstvo ekonomije i Agenciju za zaštitu konkurencije) radi ispitivanja razloga neprimjereno visoke cijene u Crnoj Gori u odnosu na iste vaše proizvode na susjednim tržištima.


MINISTARSTVO ZDRAVLJA