Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

САОПШТЕЊЕ:Министар Храповић отворио Јединицу физикалне терапије у Дому здравља Никшић

САОПШТЕЊЕ:Министар Храповић отворио Јединицу физикалне терапије у Дому здравља Никшић
Датум објаве: 13.09.2018 14:37 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Становници Никшића и Шавника од данас имају могућност да у свом граду добију најсавременије услуге физикалне терапије. Дом здравља Никшић, отварањем јединице за физикалну терапију, наставио је са унапређењем стандарда доступности и континуираности здравствене заштите, како за становнике овог града, тако и за пацијенте из Шавника и Плужина, казао је министар здравља др Кенан Храповић на свечаном отварању Јединице физикалне терапије у Дому здравља Никшић.


На овај начин, према ријечима министра Храповића, Дом здравља Никшић је у могућности да у пуном обиму и квалитету пружа ове врсте услуга за осигуранике Општина Никшић и Шавник. Јединица за физикалну терапију у централном објекту Дома здравља Никшић уређена је по свим стандардима и нормативима предвиђеним за пружање ових врста услуга, а и просторије у здравственој станици Шавник су прилагођене за пружање услуга физикалне терапије, тако ће и тамошњем становништву бити доступне у мјесту боравка.

- С обзиром на значај физиотерапеутске струке и мјесто и улогу коју ова професија заузима у промоцији и унапређењу здравља људи, а у складу са политиком Владе Црне Горе, циљ Министарства здравља је да у оквиру сваког дома здравља у Црној Гори отворимо савремену јединицу физикалне терапије. Љекари за физикалну и рехабилитациону медицину на овим просторима, баш као и у свијету, примјењују нове технологије и технике и раде на стандардизацији и квалитету свог рада и образовања. Развијањем одрживог модела сервиса физикалне терапије на примарном ниову здравствене заштите допринијећемо подизању квалитета живота наших грађана и превенцији компликација које могу настати као последица болести, казао је министар Храповић.

Предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић казао је да отварање Јединице физикалне медицине у оквиру Дома здравља Никшић показује да Министарство здравља и Фонд за здравствено осигурање воде бригу о свим грађанима Црне Горе и раде на побољшању стања у здравственом систему, који напредује крупним корацима.

- Општина Никшић стоји на располагању и увијек је спремна да подржи и максимално помогне све пројекте, којима ће се проширивати капацитети здравствених установа у нашој општини, од Опште болнице до Специјалне болнице Брезовик и Дома здравља, нагласио је Грбовић.

Директор Дома здравља Никшић др Веселин Булатовић навео је да је, уз подршку локалне управе, за потребе Јединице за физикалну терапију у потпуности реконструисан простор и набављена најсавременија опрема, за шта су средства обезбијеђена из донације пок. Милорада А. Перовића. Према његовим ријечима, упослено је осам физиотерапеута, од којих ће један радити у здравственој станици Шавник, гдје је средства за опрему обезбиједила Општина Шавник.