Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Premijer Marković i ministar Hrapović otvorili Centar za hemodijalizu u DZ Cetinje

Premijer Marković i ministar Hrapović otvorili Centar za hemodijalizu u DZ Cetinje
Datum objave: 12.04.2018 18:31 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Duško Marković i ministar zdravlja dr Kenan Hrapović otvorili su na Cetinju Centar za hemodijalizu vrijedan više od 220.000 eura. Premijer je poručio da će Vlada i Ministarstvo zdravlja nastaviti da obezbjeđuju značajna sredstva za unapređenje zdravstvenih objekata i zdravstvene opreme kako bi građanima bila pružena najkvalitetnija moguća zaštita.

„Ovaj objekat, vrijedan više od 220.000 eura, koji čini osam savremenih aparata za dijalizu, olakšaće pacijentima sa Cetinja obavljanje te zdravstvene potrebe. Ovo je prilika da kažem da svjedočimo u ovoj i prethodnoj godini snažnom ulaganju u zdravstvenu infrastukturu u Crnoj Gori. To je cilj Vlade i Ministarstva zdravlja- da zdravstvene objekte kvalitetno opremimo najsavremenijom opremom i našim građanima stvorimo uslove za najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Vlada i Ministarstvo zdravlja će i u ovoj i u svakoj narednoj godini obezbjeđivati značajna sredstva da unapređujemo nivo objekata, da podižemo kvalitet zdravstvene opreme i naravno da unapređujemo zdravstvenu uslugu. To je ključni cilj ove politike, jer je zdrav čovjek i zdrava nacija osnov za napredak i prosperitet društva u cjelini“ – rekao je nakon otvaranja objekta predsjednik Vlade, Duško Marković.

Premijer je sa posebnim zadovoljstvom istakao da je Centar za hemodijalizu otvoren i donacijama društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, koji zajedno sa zdravstvenim sistemom u cjelini pomažu unapređenje zdravstvene infrastrukture u Crnoj Gori.

Direktor Doma zdravlja Cetinje dr Nenad Vušurović iznio je podatke o donatorima koji su pomogli otvaranje Centra za hemodijalizu.

„Putem donacija smo obezbijedili ukupan iznos od 16.278 eura zahvaljujući razumijevanju i podršci naših donatora. Hvala dobrim ljudima iz Hipotekarne banke što nam pomažu da stvorimo najbolje usklove za naše pacijente kako bismo i dalje bili prepoznatljivi po kvalitetu pruženih medicinskih usliuga. Vjerujemo da će ovaj gest i donacija od 14.000 eura biti pravi putokaz svima koji su u mogućnosti, kako mogu biti od koristi zajednici u kojoj žive i rade ili onoj za koju je veže porijeklo, kao i najdublje emocije kao što je to slučaj sa gospodinom Miljadnom Todorovićem, vlasnikom Hipotekarne banke. Hvala našem uvaženom i cijenjenom akademskom slikaru Dimitriju Popoviću čije umjetničko djelo će krasiti i oplemeniti prostorije dijalize, zatim JP Vodovod i kanalizacija Cetinje, i firmi „Djurović Company Cetinje” – poručio je Vušurović, posebno zahvalivši prof dr Rifatu Alihodžiću i inženjeru Rajku Radusinoviću, koji su svoj doprinos dali time što su u potpunosti besplatno izradili sve neophodne građevinske i inžinjerske projekte.

Dr Vušurović je rekao da će Centar za hemodijalizu biti u mogućnosti da pacijentima sa teritorije Prijestonice pruži dodatni i veći nivo zdravstvenih usluga, i time približi zdravstveni sistem samim pacijentima.

„Najveće benefite ovog velikog i značajnog projekta svakako će osjetiti sami građani i pacijenti koji su nažalost godinama bili primorani da svakog drugog dana odlaze u Klinički centar na dugotrajne terapije dijalize, te je samim tim otvaranje ovog odjeljenja je za njih najznačajnije” – rekao je dr Vušurović.