Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Датум објаве: 15.01.2018 15:01 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство здравља издало је Увјерење којим се потврђује да је Скупштина Љекарске коморе Црне Горе бирала др Александра Мугошу за предсједника Љекарске коморе. Предсједник Скупштине Љекарске коморе, др Небојша Секулић, поднио је Захтјев 11.01.2018. године за издавање Увјерења за упис др Александра Мугоше у Централни регистар привредних субјеката.

Кроз приложене доказе утврђено је да је Скупштина Љекарске коморе поступила по налогу из Рјешења Министарства здравља од 14.03.2017.године, када је Управним надзором констатовано да предсједник и подпредсједник ове струковне организације нијесу изабрани у складу са Статутом Љекарске коморе, на сједници одржаној 31.01.2017. године.

Све ово потврђује да су неправилности у претходном изборном процесу могле бити отклоњене и много раније, на шта је Министарство здравља указивало више пута члановима Љекарске коморе, а од стране истих било прозивано за опструкције.

С обзиром да су на овај начин створени услови за несметано функционисање Љекарске коморе, Министарство здравља сходно члану 180б Закона о здравственој заштити упутило је обавјештење директорима свих здравствених установа да Захтјеве за издавање лиценце за рад љекари подносе Љекарској комори.

Министарство здравља, као и до сада, изражава спремност за пуну сарадњу и партнерски однос са Љекарском комором Црне Горе, у интересу што бољег функционисања здравственог система и положаја здравствених радника.