Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Datum objave: 15.01.2018 15:01 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo zdravlja izdalo je Uvjerenje kojim se potvrđuje da je Skupština Ljekarske komore Crne Gore birala dr Aleksandra Mugošu za predsjednika Ljekarske komore. Predsjednik Skupštine Ljekarske komore, dr Nebojša Sekulić, podnio je Zahtjev 11.01.2018. godine za izdavanje Uvjerenja za upis dr Aleksandra Mugoše u Centralni registar privrednih subjekata.

Kroz priložene dokaze utvrđeno je da je Skupština Ljekarske komore postupila po nalogu iz Rješenja Ministarstva zdravlja od 14.03.2017.godine, kada je Upravnim nadzorom konstatovano da predsjednik i podpredsjednik ove strukovne organizacije nijesu izabrani u skladu sa Statutom Ljekarske komore, na sjednici održanoj 31.01.2017. godine.

Sve ovo potvrđuje da su nepravilnosti u prethodnom izbornom procesu mogle biti otklonjene i mnogo ranije, na šta je Ministarstvo zdravlja ukazivalo više puta članovima Ljekarske komore, a od strane istih bilo prozivano za opstrukcije.

S obzirom da su na ovaj način stvoreni uslovi za nesmetano funkcionisanje Ljekarske komore, Ministarstvo zdravlja shodno članu 180b Zakona o zdravstvenoj zaštiti uputilo je obavještenje direktorima svih zdravstvenih ustanova da Zahtjeve za izdavanje licence za rad ljekari podnose Ljekarskoj komori.

Ministarstvo zdravlja, kao i do sada, izražava spremnost za punu saradnju i partnerski odnos sa Ljekarskom komorom Crne Gore, u interesu što boljeg funkcionisanja zdravstvenog sistema i položaja zdravstvenih radnika.