Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

REAGOVANJE na saopštenje NVO Centar za građansko obrazovanje (CGO), Institut Alternativa (IA), Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN CG)

Datum objave: 21.12.2017 15:58 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo zdravlja ni na koji način ne opstruira rad i funkcionisanje Ljekarske komore, kao što neargumentovano, iz samo njima znanih razloga, saopštavaju predstavnici Centra za građansko obrazovanje (CGO), Instituta Alternativa (IA), Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN CG).
Vrlo je indikativno da se ovakve „brige“ plasiraju upravo dan pred održavanje Skupštine Ljekarske komore.
Ministarstvo zdravlja koje zaista želi da se što prije otklone sve prepreke i stvore uslovi za normalno funkcionisanje Ljekarske komore Crne Gore, više puta u prethodnom periodu je pokazalo svoju jasnu i čistu namjeru koja je imala za cilj zakonsko funkcionisanje ove strukovne organizacije, a to vrlo dobro znaju i oni koji koriste svaku priliku da plasiraju ovakve i slične neistine i dezinformacije.
Kreiranje profesionalnog i stručnog zdravstvenog sistema je posao Ministarstva zdravlja, s ciljem dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite za sve građane, a to ne možemo postići bez zadovoljnih ljekara.
Zato je poštovanje ljekara i njihove volje naša obaveza, koje se mi striktno pridržavamo, i zato se nismo i nećemo ni ubuduće miješati u izbor njihovih predstavnika u strukovnim organizacijama.
Ponavljamo da je ono na čemu mi insistiramo poštovanje zakona, u čemu vjerujemo imamo podršku i NVO sektora, čiji su se predstavnici upravo ovim saopštenjem deklarisali kao podrška onima koji taj isti zakon i krše.
Ovakvim i sličnim istupima, pokušava se stvoriti lažna slika u javnosti, a istina je da upravo oni koji nas za pritiske optužuju bez ikakvih dokaza i odgovornosti za izgovorenu riječ, ustvari vrše pritisak na ljekare.
Zato još jednom odbacujemo neosnovane i neutemeljene optužbe koje potpisuju navedene četiri nevladine organizacije, a ljekarima poručujemo da ne podliježu pritiscima različitih interesnih grupa.