Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

РЕАГОВАЊЕ на саопштење НВО Центар за грађанско образовање (ЦГО), Институт Алтернатива (ИА), Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО) и Центар за истраживачко новинарство Црне Горе (ЦИН ЦГ)

Датум објаве: 21.12.2017 15:58 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство здравља ни на који начин не опструира рад и функционисање Љекарске коморе, као што неаргументовано, из само њима знаних разлога, саопштавају представници Центра за грађанско образовање (ЦГО), Института Алтернатива (ИА), Центра за развој невладиних организација (ЦРНВО) и Центра за истраживачко новинарство Црне Горе (ЦИН ЦГ).
Врло је индикативно да се овакве „бриге“ пласирају управо дан пред одржавање Скупштине Љекарске коморе.
Министарство здравља које заиста жели да се што прије отклоне све препреке и створе услови за нормално функционисање Љекарске коморе Црне Горе, више пута у претходном периоду је показало своју јасну и чисту намјеру која је имала за циљ законско функционисање ове струковне организације, а то врло добро знају и они који користе сваку прилику да пласирају овакве и сличне неистине и дезинформације.
Креирање професионалног и стручног здравственог система је посао Министарства здравља, с циљем доступне и квалитетне здравствене заштите за све грађане, а то не можемо постићи без задовољних љекара.
Зато је поштовање љекара и њихове воље наша обавеза, које се ми стриктно придржавамо, и зато се нисмо и нећемо ни убудуће мијешати у избор њихових представника у струковним организацијама.
Понављамо да је оно на чему ми инсистирамо поштовање закона, у чему вјерујемо имамо подршку и НВО сектора, чији су се представници управо овим саопштењем декларисали као подршка онима који тај исти закон и крше.
Оваквим и сличним иступима, покушава се створити лажна слика у јавности, а истина је да управо они који нас за притиске оптужују без икаквих доказа и одговорности за изговорену ријеч, уствари врше притисак на љекаре.
Зато још једном одбацујемо неосноване и неутемељене оптужбе које потписују наведене четири невладине организације, а љекарима поручујемо да не подлијежу притисцима различитих интересних група.