Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

SAOPŠTENJE: Ministar Hrapović otvorio rekonstruisane ambulante u DZ Plav i Berane u koje je TIKA uložila 74.000,00 EUR

SAOPŠTENJE: Ministar Hrapović otvorio rekonstruisane ambulante u DZ Plav i Berane u koje je TIKA uložila 74.000,00 EUR
Datum objave: 12.12.2017 10:00 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), Ahmet Altun, otvorili su rekonstruisanu očnu ambulantu Doma zdravlja Plav, za čiju je adaptaciju i nabavku medicinske opreme TIKA opredijelila 33,731.40 EUR.

Na ovaj način, stanovnicima plavske i okolnih opština obezbijeđen je kompletan oftalmološki tretman do operativnog zahvata, za koji se pacijenti dalje upućuju na sekundarni i tercijarni nivo.

Takođe, u Domu zdravlja Berane otvorena je fizikalna terapija, za koju je TIKA obezbijedila kompletnu opremu, kao i nedostajući dio opreme za mikrobiološku ambulantu u vrijednosti od 40,156.40 EUR.

Ministar Hrapović istakao je da je ovo rezultat izuzetne saradnje koja postoji između Ministarstva zdravlja i agencije TIKA, a koja je jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu.

„Naše aktivnosti i u naredenom periodu biće usmjerene na unapređenje uslova u zdravstvenim ustanovama i podizanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima i u tom smislu nam je pomoć i podrška naših prijatelja iz Turske izuzetno značajna“, kazao je Hrapović.

Koordinator Agencije TIKA, Ahmet Altun rekao je da je od formiranja 2007. godine, do danas, Agencija realizovala oko 50 projekata adaptacije, donacije opreme i izgradnje domova zdravlja, u šta je uloženo oko 2 miliona EUR.

„Kroz realizaciju naših projekata, cilj nam je da pružimo ruku prijateljstva naroda republike Turske i da pomognemo Crnoj Gori na svim poljima u njenom razvoju i želim da napomenem da imamo jako dobru i čvrstu saradnju sa Ministrstvom zdravlja“, istakao jeAltun.Ministarstvo zdravlja