Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

САОПШТЕЊЕ: Министар Храповић отворио реконструисане амбуланте у ДЗ Плав и Беране у које је ТИКА уложила 74.000,00 ЕУР

САОПШТЕЊЕ: Министар Храповић отворио реконструисане амбуланте у ДЗ Плав и Беране у које је ТИКА уложила 74.000,00 ЕУР
Датум објаве: 12.12.2017 10:00 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


Министар здравља др Кенан Храповић и координатор Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА), Ахмет Алтун, отворили су реконструисану очну амбуланту Дома здравља Плав, за чију је адаптацију и набавку медицинске опреме ТИКА опредијелила 33,731.40 ЕУР.

На овај начин, становницима плавске и околних општина обезбијеђен је комплетан офталмолошки третман до оперативног захвата, за који се пацијенти даље упућују на секундарни и терцијарни ниво.

Такође, у Дому здравља Беране отворена је физикална терапија, за коју је ТИКА обезбиједила комплетну опрему, као и недостајући дио опреме за микробиолошку амбуланту у вриједности од 40,156.40 ЕУР.

Министар Храповић истакао је да је ово резултат изузетне сарадње која постоји између Министарства здравља и агенције ТИКА, а која је један од највећих донатора црногорском здравственом систему.

„Наше активности и у нареденом периоду биће усмјерене на унапређење услова у здравственим установама и подизање квалитета пружања здравствених услуга грађанима и у том смислу нам је помоћ и подршка наших пријатеља из Турске изузетно значајна“, казао је Храповић.

Координатор Агенције ТИКА, Ахмет Алтун рекао је да је од формирања 2007. године, до данас, Агенција реализовала око 50 пројеката адаптације, донације опреме и изградње домова здравља, у шта је уложено око 2 милиона ЕУР.

„Кроз реализацију наших пројеката, циљ нам је да пружимо руку пријатељства народа републике Турске и да помогнемо Црној Гори на свим пољима у њеном развоју и желим да напоменем да имамо јако добру и чврсту сарадњу са Министрством здравља“, истакао јеАлтун.Министарство здравља