Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

SAOPŠTENJE: Hipokratova zakletva za zdravstvene ustanove

SAOPŠTENJE: Hipokratova zakletva za zdravstvene ustanove
Datum objave: 12.11.2017 09:47 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo zdravlja jedan je od crnogorskih partnera u okviru Erasmus + projekta “Unapređenje studijskih programa u Crnoj Gori u oblasti prava, menadžmenta i ekonomije javnog zdravlja i medicinske informatike” kojim koordinira Univerzitet Donja Gorica.

Projekat je finansiran od strane Evropske Komisije u okviru Erasmus + programa unapređenja kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja .

U okviru ovog cilja Ministarstvo zdravlja je za promociju u vidu jačanja svijesti štampalo i distribuiralo Hipokratovu zakletvu koja postavlja temelje modernih shvatanja etičnog ponašanja ljekara u praksi. Najbolji primjer za to je povjerljivost na koju je ljekar obavezan u odnosu sa pacijentom, a polaganje ove zakletve na mnogim univerzitetima-studijama medicine dio je diplomske ceremonije.

Posteri dimenzija 40X60 i roll-up distribuirani su svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori i postavljeni u čekaonicama primarnog, sekundarnog i tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite, ispred ambulanti ljekara tj, na mjestu ispred ambulanti za pružanje zdravstvenih usluga pacijentima.


Ostali partneri na projektu iz Crne Gore su: Univerzitet Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, Institut za javno zdravlje Crne Gore, Univerzitet Mediteran i Institut savremenih tehologija Crne Gore.

Partneri na projektu iz Evropske unije su: Univerzitet u Heildebergu iz Njemačke, „National and Kapodistrian University of Athens“, iz Grčke, mađarski Univerzitet u Debrecinu, kao i Univerzitet za medicinske nauke, medicinsku informatiku i tehnologije iz Austrije.