Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

Јавни позив за укључивање у поступак припреме Предлога закона о медицинским средствима

Датум објаве: 28.11.2017 15:42 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


На основу члана 7 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист ЦГ”, број 12/12), Министарство здравља, упућује


ЈАВНИ ПОЗИВ

заинтересованој јавности (грађанима, правним лицима и предузетницима, Унији послодаваца, синдикалним организацијама, здравственим установама, стручним и научним институцијама, државним органима, органима локалне управе, Заједници општина Црне Горе, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим субјектима за питања која се уређују овим законом) да се укључе у поступак припреме

и доставе своје иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре у писаном и електронском облику Министарству здравља, на адресу: Подгорица, Римски трг бр.46, на фаx 078/113-128 или на е-маил милица.голубовиц@мзд.гов.ме.
Позив је отворен 20 дана од дана упућивања јавног позива.
Лице овлашћено за координацију консултација са заинтересованим субјектима је Милица Голубовић, самостални савјетник И (тел.020/4852-329).
Овим законом уређују се услови за производњу, промет и употребу медицинских средстава за хуману употребу, мјере за обезбјеђивање квалитета, безбједности и могућности намјене, техничка процјена, оцјењивање усаглашености медицинских средстава са основнм захтјевима, као и друга питања од значаја за ову област. Доношењем овог закона извршиће се хармонизација са правном тековином ЕУ, којом је уређена област медицинских средстава за хуману употрбу.

Текст Нацрта Закона са образложењем можете преузети кликом ОВДЈЕ.
Министарство здравља ће све приспјеле предлоге и сугестије размотрити и сачинити извјештај који ће објавити на својој интерет страници.