Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

ПОЗИВ за подношење захтјева за стављање лијека или дијететског производа на Листу љекова и достављање документације

Датум објаве: 27.11.2017 15:00 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


На основу  члана 10 став 7 Уредбе о критеријумима за стављање односно скидање љекова са Листе љекова ("Службени лист ЦГ", број 57/16 и 76/17), Министарство здравља упућује 

П О З И В

За подношење захтјева за стављање лијека или дијететског производа на Листу љекова и достављање документације

И

Позивају се подносиоци захтјева који имају дозволу за стављање лијека у промет у Црној Гори, а чији се интернационални незаштићени називи (ИНН) налазе на Предлогу Листе љекова (линк на крају позива), да доставе Министарству здравља захтјев и документацију за сваки ИНН у складу са чланом чл. 11, 12 и 13 Уредбе о критеријумима за стављање односно скидање љекова са листе љекова ("Службени лист ЦГ", број 57/16 и 76/17).

Такође, позивају се и подносиоци захтјева за стављање љекова на Листу љекова, који су до 31.10.2017 године доставили захтјев и комплетну документацију о оправданости стављања лијека на Листу љекова, да доставе Министарству здравља копију комплетне документације за поједини ИНН.

Подносиоци захтјева, достављају изјаву, потписану од стране овлашћеног лица о потврђивању цијене лијека, ради стављања на Основну листу, односно на Доплатну листу. Понуђена цијена не може бити већа од максималне цијене лијека утврђене посебним прописом.

ИИ

Саставни дио овог позива, објављеног и на сајту Министарства здравља, је Уредба и предлог Листе љекова.

Објављене цијене за љекове са предложене Листе љекова утврђене су сагласно са Уредбом.

ИИИ

Заинтересована лица која Министарству здравља по први пут подносе захтјев за стављање лијека/дијететског производа на Листу љекова, исти подносе на прописаном обрасцу, у четири примјерка (два примјерка у писаној форми и два примјерка на ЦД-у), уз који се прилаже овјерена изјава потписана од стране овлашћеног лица да електронска форма (на ЦД-у) одговара оригиналној писаној документацији. Уз захтјев се подноси документација прописана чл. 11, 12 и 13 Уредбе.

ИВ

Позив је отворен до 01.12.2017. године до 15х до ког времена се може поднијети захтјев доставом на адресу Министарства здравља, Римски трг број 46, са назнаком „Пријава на позив за Листу љекова".

Обавјештавају се подносиоци захтјева да документ који садржи цијену појединог лијека, доставе као први документ по редоследу. Остали документи требају бити достављени по редоследу у складу са Уредбом.

За све детаљније информације и питања, можете се обратити Министарству здравља путем е-маила на адресу: никола.антовиц@мзд.гов.ме .

Текст Уредбе и предлог Листе љекова можете преузети кликом на линкове испод:

Предлог Листе љекова

Уредба о критеријумима за стављање односно скидање љекова са листе љекова