Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

ЈАВНИ ПОЗИВ за пријаву пројеката/програма Подршка превентивним сервисима и другим приоритетним активностима у области ХИВ/АИДС-а

Датум објаве: 20.11.2017 15:19 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


ЈАВНИ ПОЗИВ

за пријаву пројеката/програма

Подршка превентивним сервисима и другим приоритетним активностима у области ХИВ/АИДС-а у складу са Националном стратегијом за борбу против ХИВ/АИДС 2015-2020

 

Министарство здравља позива НВО које су активне у области рада са кључним популацијама под повећаним ризиком од инфекције ХИВ/АИДС-ом, да се пријаве за финансијску подршку пројектима/програмима који доприносе превентивним активностима у области ХИВ/АИДС-а:

 

1.     Пројекти/програми усмјерени на превенцију ХИВ/АИДС-а међу кључним популацијама

2.     Пројекти/програми усмјерени на унапређење третмана особа које живе са ХИВ-ом.

 

Укупно планирана вриједност пројеката/програма је 100.000 еура.

1. Пројекти/програми усмјерени на превенцију ХИВ/АИДС-а међу кључним популацијама -  планирана вриједност износи 90.000 еура, од чега се 80.000 еура односи на превентивне активности а 10.000  еура на набавку неопходних медицинских и немедицинских средстава;

2. Пројекти/програми усмјерени на унапређење третмана особа које живе са ХИВ-ом - планирана вриједност износи 10.000 еура.

 

Минимални износ финансијских средстава, по поједином пројекту је од 5.000 еура, а максимални износ 90.000 еура.

Прихватљив временски период за спровођење пројеката је до 6 мјесеци.

Рок за подношење пријава је 14 дана, од дана објављивања и траје до 04. децембра 2017. године.

Пријаву на Позив може да поднесе невладина организација која је уписана у Регистар невладиних организација и дјелује у  Црној Гори (закључно с даном објаве Позива) најмање једну годину у једном од приоритетних подручја активности расписаних Позивом, што је видљиво из циљева и пописа дјелатности у статуту организације; води транспарентно финансијско пословање, у складу са националним прописима.

 

Детаљне информације о Позиву налазе се у Упуству за подносиоце пријава.

Образац за пријаву и Упутство за подносиоце, доступни на wеб страници Министарства здравља www.мздравља.гов.ме.

Поступак отварања и прегледа достављених пријава, процјена пријава, достава додатне документације, уговарање, доношење одлуке о додјели средстава, подношење приговора, поступање с документацијом, као и индикативни календар спровођења Позива, детаљно су описани у Упуству за подносиоце пријава. Разматраће се само пројекти који су пријављени у року датом у овом позиву, и који у цјелости испуњавају услове из Позива.

Питања у вези овог Позива могу се поставити искључиво електронским путем, слањем упита на адресу електронске поште: никола.антовиц@мзд.гов.ме закључно са 24. новембром 2017. године.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА:

Упутство за пријаву можете преузети кликом ОВДЈЕ

Образац за пријаву можете преузети кликом ОВДЈЕ

Образац за пријаву пројектног буџета можете преузети кликом ОВДЈЕ