Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

NAJAVA: Ministar Hrapović otvara III Sastanak nacionalne mreže za nadzor nad rezistencijom na antibiotike

Datum objave: 03.11.2017 14:45 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicuMinistar zdravlja dr Kenan Hrapovć otvoriće III Sastanak nacionalne mreže za nadzor nad rezistencijom na antibiotike (CAESAR), koji će se održati 06.11.2017. godine, u amfiteatru Instituta za javno zdravlje s početkom u 10 sati. Sastanak organizuje Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) .
Učesnici sastanka su predstavnici Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje, Agencije za lijekove i medicinska sredstva, Instituta za javno zdravlje, direkotri javnih zdravstvenih ustanova, članovi Nacionalne interdisciplinarne komisije za kontrolu rezistencije na antibiotike, članovi Nacionalne komisije za bolničke infekcije, mikrobiolozi, epidemiolozi, kliničari iz primarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, članovi komisija za bolničke infekcije.
Cilj ovog skupa je upoznavanje sa dosadašnjim rezultatima racionalizacije upotrebe antibiotika i suzbijanja i kontrole rezistencije bakterija na antibiotike u Crnoj Gori i planiranje aktivnosti za 2018.godinu.