Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Konferencija za novinare povodom uključivanja privatnih apoteka u mrežu javnih zdravstvenih ustanova

Konferencija za novinare povodom uključivanja privatnih apoteka u mrežu javnih zdravstvenih ustanova
Datum objave: 02.10.2017 15:22 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Povodom uključivanja privatnih apoteka u mrežu javnih zdravstvenih ustanova na konferencija za novinare govorili su ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje mr Sead Čirgić.

Umrežavanjem privatnih apoteka u javni zdravstveni sistem ispunjava se jedan od programskih ciljeva Vlade Crne Gore,odnosno Ministarstva zdravlja čija je namjera podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite i usluga za građane, kazao je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović.

"Budući da je do sada na tržištu Crne Gore periodično dolazilo do određenih poremećaja u snabdijevanju građana i javnih zdravstvenih ustanova ljekovima zbog sprovođenja tendera, jedan od prioriteta rada Ministarstva zdravlja bio je i Projekat uključivanja privatnih apoteka u Mrežu zdravstvenih ustanova", kazao je Hrapović na pres konferenciji povodom početka ovog Projekta.

Ministar je naglasio da se i ovaj postupak izdavanja ljekova na recept realizuje pod jednakim uslovima, kao i apotekama Montefarma,da je model već primjenjivan 2015 . godine, te da je jasan postupak njegovog sprovođenja, kao i benefiti realizacije.

"Što ga preporučuje za ponovnu primjenu kao sistemsko, a ne privremeno rješenje", poručio je Hrapović.

 mzd

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, mr Sead Čirgić, kazao je da je potpisano 167 ugovora sa privatnim apotekama, da na javnom pozivu nije bilo prijava za šest opština- Andrijevicu, Gusinje, Petnjicu, Plužine, Šavnik i Žabljak, ali da u svim tim opštinama postoje apoteke Montefarma.