Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

САОПШТЕЊЕ: Министар Храповић са сарадницима боравио у радној посјети општини Бијело Поље

САОПШТЕЊЕ: Министар Храповић са сарадницима боравио у радној посјети општини Бијело Поље
Датум објаве: 27.09.2017 13:20 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу


Министар здравља др Кенан Храповић и директор Фонда за здравствено осигурање мр Сеад Чиргић са сарадницима, посјетили су у сриједу, 27.09.2017. године, здравствене установе у Бијелом Пољу, као и подстанице Расово и Бистирца. Делегација Министарства здравља и Фонда за здравствно осигурање посјету Општој болници почела је обиласком Интерног одјељења, гдје је констатовано да је упркос реконструкцији овог сегмента установе, потребна изградња новог објекта.

Из капиталног буџета за 2017. годину, Општој болници у Бијелом Пољу опредијељено је 449.400,00 еура за куповину опреме, коју су из менаџмента те установе навели као неопходну. Од ових средстава бјелопољска болница ће добити: скенер, Апарат за скрининг слуха новорођенчета, Биомикроскоп са апланационом тонометријом, Ергометрију, Компјутеризовано видно поље, ОЦТ Апарат, УЗ (абдоминална и линеарна сонда) и УЗ срца.

У циљу дугорочног и стабилног кадровског планирања, Министарство здравља дало је сагласност ОБ Бијело Поље за 4 специјализације, и то: двије из педијатрије, једну из ОРЛ, једну из ортопедије, као и три уже специјализације: дигестивна хирургија, ендокринологија и неонатологија.

На састанку са директорицом болнице др Бисерком Булатовић и љекарима те установе, оцијејењено је да се пројекат електронског заказивања специјалистичких прегледа спроводи успјешно, да је сарадња са домом здравља у том граду на високом нивоу, као и да ће кроз софтверска унапрјеђења система, заказивање функционисати још боље, на задовољство пацијената.

Током обиласка дома здравља Бијело Поље и здравствених станица Расово и Бистирца са директорицом, др Мајдом Добарџић, оцијењено је да је квалитет пружања здравствене заштите на високом нивоу и да просторно и професионално могу да одговоре потребама грађана.

Дом здравља, у складу са потребама које су исказали, из капиталног буџета добиће опрему вриједну 19 хиљада еура, и то: аутокераторефрактометар, биомикроскоп са апланационом тонометријом и директни офталмоскоп. Такође, ДЗ Бијело Поље одобрена је специјализација из области офталмологије.

Након обиласка здравствених установа и разговора са менаџментима, министар Храповић је оцијенио да је квалитет пружања здравствене заштите у установама на примарном И секундарном нивоу здравствене заштите на задовољавајућем нивоу и да грађани у овим сјеверним општинама добијају квалитетну, правовремену и ефикасну здравствену заштиту.

Министар је истакао да ће се и у наредном периоду наставити континуитет у сарадњи здравствених установа и Министарства здравља, те да очекује иницијативе и конкретне активности предузете од стране болнице у погледу унапређења квалитета пружања здравствених услуга.

Министар здравља и директор Фонда, разговарали су и са предсједником Општине, Александром Журићем, о спремности укључивања локалне управе у пројекте који имају за циљ обезбјеђивање квалитетније болничке инфраструктуре и унапређење здравствене заштите становника са овог подручја.

Министарство здравља