Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

SAOPŠTENJE: Ministar Hrapović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti opštini Bijelo Polje

SAOPŠTENJE: Ministar Hrapović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti opštini Bijelo Polje
Datum objave: 27.09.2017 13:20 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje mr Sead Čirgić sa saradnicima, posjetili su u srijedu, 27.09.2017. godine, zdravstvene ustanove u Bijelom Polju, kao i podstanice Rasovo i Bistirca. Delegacija Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstvno osiguranje posjetu Opštoj bolnici počela je obilaskom Internog odjeljenja, gdje je konstatovano da je uprkos rekonstrukciji ovog segmenta ustanove, potrebna izgradnja novog objekta.

Iz kapitalnog budžeta za 2017. godinu, Opštoj bolnici u Bijelom Polju opredijeljeno je 449.400,00 eura za kupovinu opreme, koju su iz menadžmenta te ustanove naveli kao neophodnu. Od ovih sredstava bjelopoljska bolnica će dobiti: skener, Aparat za skrining sluha novorođenčeta, Biomikroskop sa aplanacionom tonometrijom, Ergometriju, Kompjuterizovano vidno polje, OCT Aparat, UZ (abdominalna i linearna sonda) i UZ srca.

U cilju dugoročnog i stabilnog kadrovskog planiranja, Ministarstvo zdravlja dalo je saglasnost OB Bijelo Polje za 4 specijalizacije, i to: dvije iz pedijatrije, jednu iz ORL, jednu iz ortopedije, kao i tri uže specijalizacije: digestivna hirurgija, endokrinologija i neonatologija.

Na sastanku sa direktoricom bolnice dr Biserkom Bulatović i ljekarima te ustanove, ocijejenjeno je da se projekat elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda sprovodi uspješno, da je saradnja sa domom zdravlja u tom gradu na visokom nivou, kao i da će kroz softverska unaprjeđenja sistema, zakazivanje funkcionisati još bolje, na zadovoljstvo pacijenata.

Tokom obilaska doma zdravlja Bijelo Polje i zdravstvenih stanica Rasovo i Bistirca sa direktoricom, dr Majdom Dobardžić, ocijenjeno je da je kvalitet pružanja zdravstvene zaštite na visokom nivou i da prostorno i profesionalno mogu da odgovore potrebama građana.

Dom zdravlja, u skladu sa potrebama koje su iskazali, iz kapitalnog budžeta dobiće opremu vrijednu 19 hiljada eura, i to: autokeratorefraktometar, biomikroskop sa aplanacionom tonometrijom i direktni oftalmoskop. Takođe, DZ Bijelo Polje odobrena je specijalizacija iz oblasti oftalmologije.

Nakon obilaska zdravstvenih ustanova i razgovora sa menadžmentima, ministar Hrapović je ocijenio da je kvalitet pružanja zdravstvene zaštite u ustanovama na primarnom I sekundarnom nivou zdravstvene zaštite na zadovoljavajućem nivou i da građani u ovim sjevernim opštinama dobijaju kvalitetnu, pravovremenu i efikasnu zdravstvenu zaštitu.

Ministar je istakao da će se i u narednom periodu nastaviti kontinuitet u saradnji zdravstvenih ustanova i Ministarstva zdravlja, te da očekuje inicijative i konkretne aktivnosti preduzete od strane bolnice u pogledu unapređenja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga.

Ministar zdravlja i direktor Fonda, razgovarali su i sa predsjednikom Opštine, Aleksandrom Žurićem, o spremnosti uključivanja lokalne uprave u projekte koji imaju za cilj obezbjeđivanje kvalitetnije bolničke infrastrukture i unapređenje zdravstvene zaštite stanovnika sa ovog područja.

Ministarstvo zdravlja