Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Radna posjeta sjevernim opštinama potvrdila uspjeh centralnog zakazivanja specijalističkih pregleda

Radna posjeta sjevernim opštinama potvrdila uspjeh centralnog zakazivanja specijalističkih pregleda
Datum objave: 18.09.2017 12:33 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić sa saradnicima obišli su u ponedjeljak, 18.09.2017. godine, zdravstvene ustanove u Gusinju, Plavu, Murinu i Andrijevici, kao i podstanicu za pružanje zdravstvene zaštite u mjesnoj zajednici Velika.

Jačanje kapaciteta u cilju unapređenja zdravstvene zaštite, elektronsko zakazivanje specijalističkih pregleda i online zakazivanje kod izabranog ljekara bili su glavne teme razgovara predstavnika Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje sa direktorima i zaposlenima u ovim zdravstvenim ustanovama. Tokom susreta je ocijenjeno da je kvalitet pružanja zdravstvene zaštite značajno unaprijeđen, te da će nabavka nove medicinske opreme, koja je predviđena sredstvima iz kapitalnog budžeta, omogućiti ljekarima bolje uslove za rad, a pacijentima kvalitetniju i dostupniju njegu.

Direktor DZ Plav, dr Omer Šahmanović kazao je da se Projekat elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda odvija besprekorno, a da su sporadične nejsanoće i nedoumice uspješno riješene u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i informatičkom podrškom Kliničkog centra Crne Gore. Šahmanović se zahvalio Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje na kontinuiranoj podršci projektima koje sprovodi ta ustanova.

Uspješnost sprovođenja Projekta elektronskog zakazivanja u Domu zdravlja Andrijevica potvrdio je i direktor te ustanove dr Zvonko Vuković, kao i ljekari koji učestvuju u njegovoj realizaciji. Dr Vuković je kazao da je u Domu zdravlja Andrijevica završen i Projekat enrgetske efikasnosti, tokom kojeg su obavljeni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta vrijedni 126 hiljada eura.

Predstavnici Ministarstva zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje su tokom posjete razgovarali i sa predsjednicima Opština Gusinje, Plav i Andrijevica, Anelom Čekić, Orhanom Šahmanovićem i Srđanom Mašovićem.

MINISTARSTVO ZDRAVLJA