Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

Изјава министра Храповића на конференцији за медије након 39. сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра Храповића на конференцији за медије након 39. сједнице Владе Црне Горе
Датум објаве: 07.09.2017 16:12 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Министар здравља Кенан Храповић у изјави за јавност након 39. сједнице Владе саопштио је да је Влада на данашњој сједници размотрила и усвојила Информацију о закључивању Протокола о сарадњи у области трансплантационе медицине између Министарства здравља Републике Црне Горе и Министарства здравља Републике Хрватске.

„Претходни Протокол о сарадњи у области прибављања и пресађивања дијела људских органа у сврху лијечења престао је да важи 2015. године, а цијенећи постигнути напредак у процесу донације и трансплантације кроз његову примјену одлучили смо да обновимо сарадњу са Министарством здравља Републике Хрватске, у циљу успостављања самоодрживог система и развоја програма донорства и трансплантације органа у Црној Гори“- казао је министар Храповић.

Министар здравља је истакао да примјена овог споразума за црногорске грађане значи да се држављани Црне Горе могу уписати на листу чекања Републике Хрватске за пресађивање органа, која је дио Еуротрансплант фондације, односно организације која пружа услуге трансплантацијским центрима, лабораторијама и донорским болницама у најразвијенијим европским земљама, уз поштовање правила реципроцитета по систему „орган за орган“.

Линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/ДФм9_аТМиXQ