Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

SAOPŠTENJE: Ministar Hrapović primio u oproštajnu posjetu šefa predstavništva UNICEF- a u Crnoj Gori Bendžamina Perksa

SAOPŠTENJE: Ministar Hrapović primio u oproštajnu posjetu šefa predstavništva UNICEF- a u Crnoj Gori Bendžamina Perksa
Datum objave: 23.06.2017 16:09 | Autor: Ministarstvo zdravlja / Služba za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović primio je u oproštajnu posjetu šefa predstavništva UNICEF- a u Crnoj Gori Bendžamina Perksa tokom koje su razgovarali o kontinuiranoj podršci UNICEF- a Crnoj Gori i postignutim rezultatima u oblasti zdravstvene zaštite djece, kao posebno osjetljive kategorije stanovništva.

Ministar Hrapović je ocijenio da je saradnja Ministarstva zdravlja i UNICEF- a izuzetno dobra i da vjeruje da će se sa budućim šefom UNICEF- a i njegovim saradnicima nastaviti kontinuiran rad na zajedničkim projektima.

Govoreći o značaju vakcinacije, ministar Hrapović je informisao gospodina Perksa da će Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Svjetskom zdravstenom organizacijom organizovati međunarodni skup koji će okupiti program menadžere za imunizaciju iz čitave Evrope, kao i eksperte iz Savjetodavne grupe za pitanja imunizacije SZO. To će biti prilika za sastanak ministara zdravlja zemalja regiona, kako bi razgovarali o pitanjima koja u velikoj mjeri utiču na uspjeh sprovođenja programa imunizacije u zemljama jugoistočne Evrope: snabdijevanje vakcinama, cijene vakcina, finansijska održivost programa imunizacija, stopa imunizacija i sl. Gospodin Perks je istakao da je pitanje povećanja stope vakcinacije, sa preventivnog aspekta, izuzetno važno.

Gospodin Perks je kazao da se UNICEF- ove aktivnosti, kada je zdravstveni sistem u pitanju, fokusiraju na period 0-3godine, budući da su prve godine života najvažnije za sveukupan rast i razvoj djeteta, gdje Ministarstvo zdravlja ima ključnu ulogu u pružanju podrške roditeljima i djeci.

Ministar Hrapović govorio je o značaju osnivanja Centra za autizam i i zahvalio na podršci UNICEF-a u ovom domenu.

 
PR SLUŽBA