Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

САОПШТЕЊЕ: Министар Храповић учествовао на ИИИ Конференцији министара здравља држава ЦЕЕЦ 16+1 (Кина - Централна и Источна Европа)

САОПШТЕЊЕ: Министар Храповић учествовао на ИИИ Конференцији министара здравља држава ЦЕЕЦ 16+1 (Кина - Централна и Источна Европа)
Датум објаве: 20.06.2017 18:19 | Аутор: Министарство здравља / Служба за односе с јавношћу

Испис Штампај страницу


Делегација Министарства здравља, предвођена министром здравља др Кенаном Храповићем, учествовала је на ИИИ Конференцији министара здравља држава ЦЕЕЦ 16+1(Кина - Централна и Источна Европа) која је одржана 18-20. Јуна 2017.године, у Будимпешти, Мађарска.

Тема Конференције је била "Унапређење здравља за све" у оквиру које су одржане паралелне сесије о сарадњи између јавних здравствених установа, болница, као и у области истраживања традиционалне кинеске медицине.

Министар Храповић је презентовао потенцијале Црне Горе у области здравственог туризма, правце даљег развоја и могућности унапређења сарадње са земљама 16+1 (Кина - Централна и Источна Европа). Он је истакао да постоји оквир за синергију између здравља и других сектора, како би Црна Гора била препозната као здравствено туристичка дестинација са потенцијалом за подршку физичком и менталном здрављу, као основе за подршку одрживом развоју и економској одрживости.

мзд

На маргинама конференције, министар Храповић разговарао је са потпредсједницом Државног савјета Народне Републике Кине, Лиу Yандонг, и министарком здравља и планирања породице НР Кине, Ли Бин. Том приликом изражено је обострано задовољство досадашњом сарадњом између Црне Горе и НР Кине. Министар Храповић изразио је увјерење да односи двије државе могу бити додатно интензивирани у области здравства, са фокусом на развој традиционалне кинеска медицине у Црној Гори, наглашавајући да су већ предузети конкретни кораци који се тичу садње и прераде кинеског љековитог биља. Обије стране су изнијеле очекивање да ће у скоријој будућности доћи до својеврсног спајања кинеске и западне медицине, као и да ће кинеска медицина дати већи допринос у очувању здравља људи широм свијета.