Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

NAJAVA: Delegacija Ministarstva zdravlja na III Konferenciji ministara zdravlja država CEEC u Budimpešti

Datum objave: 18.06.2017 18:10 | Autor: Ministarstvo zdravlja / Služba za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Ministarstva zdravlja, predvođena ministrom zdravlja dr Kenanom Hrapovićem, učestvuje na III Konferenciji ministara zdravlja država CEEC ( Kina - Centralna i Istočna Evropa ) koja se održava 18-20 juna 2017.godine, u Budimpešti, Mađarska. Na Konferenciji učesvuje i generalna direktorka Direktorata za ekonomiku u zdravstvu, Milica Škiljević, kao i direktor Fonda za zdravstevno osiguranje, Sead Čirgić.

Tema Konferencije je "Unapređenje zdravlja za sve". Razgovaraće se i o budućoj saradnji među javnim zdravstvenim ustanovama, bolnicama, kao i saradnji u oblasti istraživanja zdravstvene politike.

Posebna sesija biće održana na temu tradicionalne kineske medicine, tokom koje će biti prezentovan pravni okvir, sertifikovanje diploma, iskustvo i praksa Mađarske u ovom domenu.

Konferenciju ministara zdravlja Kine i država Centralne i Istočne Evrope organizuju Ministarstvo za ljudske resurse Mađarske u saradnji sa Nacionalnom komisijom za zdravstvo i planiranje porodice Narodne Republike Kine.