Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Obraćanje državnog sekretara Vujovića na svečanom otvaranju rekonstruisanih operacionih sala na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore

Obraćanje državnog sekretara Vujovića na svečanom otvaranju rekonstruisanih operacionih sala na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore
Datum objave: 06.06.2017 14:25 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Poštovani doktore Ćetin, cijenjeni gospodine Altun, uvažena gospođo Kovačević, dame i gospodo,


Želim da vas pozdravim u ime Ministarstva zdravlja Crne Gore i izrazim zahvalnost Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) na još jednoj vrijednoj donaciji, koja će, kao i niz prethodnih, značajno unaprijediti uslove u crnogorskim zdravstvenim ustanovama.
Agencija TIKA je dugi niz godina pouzdan partner Ministarstva zdravlja, što potvrđuju brojne vrijedne donacije, zahvaljujući kojima su realizovane velike investicije u infrastrukturu i tehnološko opremanje zdravstvenih institucija Crne Gore. Od 2008. godine do danas Agnecija TIKA uložila je gotovo dva miliona eura u adaptaciju i premanje zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

Dosadašnja saradnja između Ministarstva zdravlja i Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj je izuzetno uspješna i važna za zdravstveni sistem u Crnoj Gori. Posvećenost i senzbilitet, koje ste pokazali prema potrebama zdravstvenih ustanova, rezultirali su osavremenjavanjem prostornih i tehnoloških kapaciteta i samim tim poboljšanjem kvaliteta usluga koje se pružaju građanima Crne Gore. Aktivnosti Ministarstva zdravlja i u naredenom periodu biće usmjerene na unaprjeđenje uslova u zdravstvenim ustanovama i podizanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima, tako da i ubuduće očekujemo pomoć i podršku naših prijatelja iz Turske.