Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Obraćanje sekretarke Tijane Prelević na Kongresu zdravstvenih radnika u Ulcinju

Obraćanje sekretarke Tijane Prelević na Kongresu zdravstvenih radnika u Ulcinju
Datum objave: 05.06.2017 10:37 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


UVAŽENI ZDRAVSTVENI RADNICI, POŠTOVANE DAME I GOSPODO

Predstavja mi čast i zadovoljstvo da vas pozdravim u ime ministra zdravlja dr Kenana Hrapovića i svoje ime i danas prisustvujem svečanom otvaranju Kongresa zdravstvenih radnika, koji, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, organizuje Asocijacija zdravstvenih radnika Crne Gore.

Uloga zdravstvenih radnika u reformi sistema zdravstva izuzetno je značajna, jer oni predstavljaju oslonac zdravstvene njege, a njihov rad je poznat i priznat na našim prostorima. Bez adekvatne zdravstvene njege, koja je veoma bitan segment zdravstvene zaštite, nema unaprjeđenja zdravlja, prevencije bolesti i brige o fizički, mentalno i socijalno oboljelim licima svih uzrasta, kako u porodici tako i u zajednici i zdravstvenim ustanovama. Posebnu važnost medicinske sestre i tehničari imaju u liječenju teško oboljelih lica, a još značajniju ulogu imaju u trenucima života kada nam je topla ljudska riječ najpotrebnija.

Poštovane dame i gospodo,

Prioritetan zadatak Ministarstva zdravlja je obezbjeđivanje uređenog i efikasnog zdravstvenog sistema, na stabilnim finansijskim osnovama, u čijem je središtu pacijent. To želimo postići podizanjem kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbjednosti pacijenta, prije svega kroz reformske procese koji su u toku i edukaciju i stručno osposobljavanje kako ljekara tako i srednjeg medicinskog kadra na svim nivoima zdravstvene zaštite. Ministarstvo zdravlja je, kroz plan kontinuirane medicinske edukacije, prepoznalo potrebu edukacije srednjeg medicinskog kadra, uz poseban naglasak na poboljšanju komunikacijskih vještina sa pacijentima.
Sigurna sam da će ovogodišnji Kongres doprinijeti povećanju ukupnog nivoa znanja i vještina zdravstvenih radnika, blagovremenom prenošenju savremenih medicinskih dostignuća na sve nivoe zdravstvene zaštite, sa krajnjim ciljem poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite stanovništva.
Želim vam ugodan boravak u Ulcinju i uspješan i produktivan rad.


Hvala