Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

Обраћање министра Храповића на отварању четврте Медицал конференцију у Бечићима

Обраћање министра Храповића на отварању четврте Медицал конференцију у Бечићима
Датум објаве: 16.05.2017 10:17 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Поштоване даме и господо, колегинице и колеге,
представнци здравствених установа,
представници медија,

Желим да вас поздравим у име Министарства здравља и изразим задовољство што имам прилику да отворим четврту Медицал конференцију, у организацији часописа „Медицал“, који је јединствен у Црној Гори јер бави искључиво здравственим темама и у континуитету прати рад свих институција у оквиру здравственог система.
Часопис Медицал годинама професионално прати све активности, пројекте и новине у црногорском здравственом систему и свих ових година одани је партнер Министарства здравља на нашем реформском путу, о чему у континуитету и на прави начин информише читаоце.
Овогодишња конференција окупила је стручњаке из разних области медицине и фармације, представнике бројних здравствених установа и фармацеутских компанија из земље и региона, као и велики број посјетилаца, како би се упознали са достигнућима медицинске науке и праксе, новим технологијама на нивоу наших и институција региона, као и да се размјене искуства, која су од непроцјењивог значаја за унапређење здравствене заштите на свим нивоима.
То је веома важно јер без усвајања нових метода и приступа нема напретка ни у једној области, па ни у медицини која се не може развијати без размјене мишљења оних који непосредно пружају услуге.
Поштовани гости,
Приоритетан задатак Министарства здравља је обезбјеђивање уређеног и ефикасног здравственог система, на стабилним финансијским основама, у чијем је средишту пацијент.

Наш циљ је јачање повјерења у здравствени систем.
То желимо постићи:
• подизањем квалитета здравствене заштите и безбједности пацијента,
• реформом фармацеутске политике,
• наставком започетих и увођењем нових превентивних програма,
• смањењем незадовољства грађана пруженим здравственим услугама,
• скраћивањем времена чекања на медицинске процедуре и интервенције,
• едукацијом и стручним оспособљавањем како љекара тако и средњег медицинског кадра на свим нивоима здравствене заштите,
• ефикаснијим коришћењем здравствених технологија,
• ефикаснијим управљањем финансијским ресурсима
• и оним што је заиста веома битно - побољшањем стандарда запослених у здравственом систему.
Драги пријатељи,
Сигуран сам да ће вам Сајам медицине, кроз бројне презентације и промоције омогућити да се упознате са достигнућима медицинске науке и праксе, нових технологија на нивоу наших и институција региона, као и да размијените искуства, која су од непроцјењивог значаја за унапређење здравствене заштите на свим нивоима.
Желим вам успјешан рад и проглашавам четврту Медицал конференцију отвореним.

ХВАЛА