Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Ministar Hrapović govorio na svečanosti povodom početka rada Stomatološke komore Crne Gore

Ministar Hrapović govorio na svečanosti povodom početka rada Stomatološke komore Crne Gore
Datum objave: 12.05.2017 16:12 | Autor: Ministarstvo zdravlja / Služba za odnose s javnošću

Ispis Štampaj stranicu


GOVOR MINISTRA ZDRAVLJA DR KENANA HRAPOVIĆA NA SVEČANOSTI POVODOM POČETKA RADA STOMATOLOŠKE KOMORE CRNE GORE:

Uvaženi doktori, predsjedniče Ćaloviću, dragi prijatelji...

Posebnu čast i zadovoljstvo mi predstavlja današnje druženje sa vama, kada i zvanično počinjete svoju misiju kao najmlađa strukovna organizacija. Kažem zvanično, jer je zapravo 16. decembar 2016. godine dan zasijedanja prve sjednice Skupštine kada je formirana Stomatološka komora Crne Gore početak vašeg rada, a taj datum jedan od značajnijih u istoriji crnogorske stomatologije i medicine.
Cijeneći značaj i uticaj ove profesionalne organizacije, a nakon usaglašavanja teksta Statuta s Ministarstvom zdravlja, podsjećam da smo u roku od jednog dana dali saglasnost na Statut koji nam je dostavljen, kao i da smo u neposrednoj komunikaciji saopštili da su vam vrata Ministarstva otvorena za svaku saradnju i podršku.
Kontinuirana komunikacija i zajednički rad dio su težnje ka našem zajedničkom cilju,a to je zadovoljan osiguranik i korisnik usluga naseg zdravstvenog sistema, ali i zadovoljan zdravstveni radnik. Samo na taj način možemo biti na pravom putu,a on podrazumijeva partnerski odnos i saradnju, kako sa Stomatološkom, tako i sa Ljekarskom, Farmaceutskom i Komorom fizioterapeuta koja je u osnivanju. Želimo da iskoristimo kapacitete svake od komora jer one, kao strukovna udruzenja trebaju zdravstvenom sistemu kako bi u punom kapacitetu obavljale poslove iz svoje nadležnosti.
U cilju zakonitog i efikasnog vršenja prenesenih poslova, u interesu zdravstvenih radnika, svake godine se u budžetu Ministarstva zdravlja planiraju sredstva, koja Ministarstvo prenosi komorama za vršenje ovih poslova.
Uvaženi doktori stomatologije, vjerujem da će edukacija, usavršavanje i praćenje etičkih kodeksa biti u fokusu vašeg djelovanja kao novoformirane strukovne organizacije, a u Ministarstvu zdravlja imaćete sigurnog saradnika posvećenog istim ciljevima – unapređenju struke, nauke i zdravstva u Crnoj Gori.

Hvala!