Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

ЈАВНИ ПОЗИВ за укључивање у поступак припреме Предлога закона о љековима

Датум објаве: 05.05.2017 13:44 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


На основу члана 7 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист ЦГ”, број 12/12), Министарство здравља, упућује

 

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

 

заинтересованој јавности (грађанима, правним лицима и предузетницима, Унији послодаваца, синдикалним организацијама, здравственим установама, стручним и научним институцијама, државним органима, органима локалне управе, Заједници општина Црне Горе, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим субјектима за питања која се уређују овим законом) да се укључе у поступак припреме

 

ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ЉЕКОВИМА*

 

 

и доставе своје иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре у писаном и електронском облику Министарству здравља, на адресу: Подгорица, Римски трг бр.46, на фаx 078/113-128 или на е-маил милица.голубовиц@мзд.гов.ме.

 

Лице овлашћено за координацију консултација са заинтересованим субјектима је Милица Голубовић, самостални савјетник И (тел.020/482-329).

 

Овим законом уређују се услови за производњу, промет и испитивање љекова за хуману употребу и употребу у ветеринарству, мјере за обезбјеђивање квалитета, безбједности и ефикасности љекова, надлежности органа у области љекова, као и друга питања од значаја за обављање ове активности. Доношењем овог закона извршиће се хармонизација са правном тековином ЕУ, којом је уређена ова област.

 

Радна верзија закона биће објављена на интерет страници Министарства здравља и порталу  еУПРАВЕ.

 

Министарство здравља ће све приспјеле предлоге и сугестије размотрити и сачинити извјештај који ће објавити на својој интерет страници.

 

Текст нацрта закона са образложењем можете преузети кликом на линк испод:

 

Нацрт закона о љековима са образложењем