Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

САОПШТЕЊЕ:Одржана Међународна конференција на тему: “Информатичко-комуникациона технологија у здравству - подршка имплементацији законске регулативе, мониторинг и евалуација квалитета здравствене заштите”

САОПШТЕЊЕ:Одржана Међународна конференција на тему: “Информатичко-комуникациона технологија у здравству - подршка имплементацији законске регулативе, мониторинг и евалуација квалитета здравствене заштите”
Датум објаве: 13.05.2016 17:05 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Међународна конференција, на тему: “Информатичко-комуникациона технологија у здравству - подршка имплементацији законске регулативе, мониторинг и евалуација квалитета здравствене заштите”, у организацији Министарства здравља Црне Горе, одржана је 11. и 12. маја 2016. године у Подгорици.

Скуп, који је организован у склопу пројекта “Јадрански модел одрживе мобилности у сектору здравства и његе - АдриХеалтх Моб ”, који финансира Европска комисија, окупио је око 70 учесника из свих црногорских здравствених установа, а кроз видео презентације представили су се и стручњаци из ове области из региона.
Отварајући скуп, генерална директорица Директората за управљање здравством у Министарству здравља Митра Ђуришић истакла је да је политика Министарства здравља да се здравствени систем уреди и организује тако да пацијент добије квалитетну, правовремену и ефикасну здравствену услугу и да је у том смислу, Влада Црне Горе усвојила и припремила низ стратешких докумената и закона и донијела нове пројекције, кроз документ „Структурне реформе у здравственом систему са Акционим планом за њихову реализацију 2015-2017. године“. У спровођењу реформских процеса, како је казала Ђуришић, од непроцјењиве важности је да здравствени радници својим искуством допринесу сагледавању свих аспеката у могућности примјене критеријума и показатеља квалитета здравствене заштите и буду конструктивни и рационални предлагачи њихових евентуалних измјена и у крајњем битна карика у обезбјеђивању квалитетне здравствене заштите.
Током дводневне међународне конференције, којом је предсједавао директор Дома здравља Подгорица, доц.др Небојша Каварић, у изузетно конструктивној и свеобухватној размјени мишљења и искустава, обухваћени су сви сегменти комплексног здравственог система, с посебним нагласком на контролу квалитета пружања здравствених услуга, као једном од приоритета Министарства здравља.
Скуп је имао консултативно-едукативни карактер, с циљем адекватне примјене новог сета изузетно важних стратешких докумената, које је крајем прошле године донијело Министарство здравља.