Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

ИЈЗЦГ

>

САОПШТЕЊЕ: Генерална директорка Симовић учествовала на Првом евроазијском ХТА форуму у Анкари

Датум објаве: 13.03.2015 11:33 | Аутор: ПР слузба

Испис Штампај страницу


Генерална директорка Директората за унапређење и контролу квалитета у Министарству здравља др Сања Симовић учествовала је на Првом евроазијском ХТА форуму, који је12-13 марта 2015.године одржан у Анкари/Турска, на позив Друштва за медицину базирану на доказима (КДТД) из Турске и уз подршку агенције ТИКА. Главна тема скупа била је израда водича клиничке праксе и процјена здравствених технологија.
Поред др Симовић учесница Форума била је др Алма Бајрамспахић, предсједник Комисије за контролу квалитета Дома здравља Бијело Поље, а учествовали су и интернационални експерти из Њемачке, Француске, Уједињеног Краљевства, Холандије, Финске и национални експерти Турске, као и представници Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније, Азербејџана, Казахстана и Киргистана.
Домаћин је иницирао оснивање Евроазијског удружења које би, на основу различитих искустава примјене медицине засноване на доказима у пракси, покренуло заједничке активности које воде ка развоју и стандардизацији водича базираних на медицини заснованој на доказима и процјени здравствених технологија. Циљ овакве размјене искустава су бенефити Евроазијске иницијативе за регион и заједнички рад на интернационалном нивоу.
Наше представнице су учествовале у и раду другог Симпозијума медицине засноване на доказима (ЕБМ) Турске и четвртом Националном форуму процјене здравствених технологија (ХТА) Турске.