Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

SAOPŠTENJE: Rukovodilac Ministarstva zdravlja dr Suad Numanović sa saradnicima, razgovarao sa direktorima svih zdravstvenih ustanova

SAOPŠTENJE: Rukovodilac Ministarstva zdravlja dr Suad Numanović sa saradnicima, razgovarao sa direktorima svih zdravstvenih ustanova
Datum objave: 22.01.2015 16:55 | Autor: PR sluzba

Ispis Štampaj stranicu


Rukovodilac Ministarstva zdravlja dr Suad Numanović sa saradnicima, razgovarao je danas sa svim direktorima domova zdravlja, opštih i specijalnih bolnica, Kliničkog centra Crne Gore, Zavoda za transfuziju krvi i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. 

Ministar Numanović ocijenio je da je naš zdravstveni sistem kvalitetan i da je u proteklom periodu i vremenu ekonomske krize, funkcionisao dobro, u skladu sa propisanim standardima. Naglasio je da i dalje zdravstveni radnici treba da nastave da unapređuju sistem i nadograđuju svoj profesionalan odnos prema pacijentima. 

Na sastanku je konstatovano da je neophodno nastaviti sa standardizacijom zdravstvenih ustanova, kao i unaprijediti koordinaciju na svim nivoima zdravstvenog sistema, u cilju praćenja pacijenta od primarnog do tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite. 

Na sastanku je konstatovano da je potrebno, kroz ekonomski razvoj države, stvarati pretpostavke za uvećanje budžeta namjenjenog za zdravstvene ustanove, kao i da je neophodna racionalnija potrošnja sredstava namijenjenih za zdravstvenu zaštitu, u čemu treba aktivno da participiraju menadžeri i upravljačke strukture zdravstvenih ustanova, sa sve u cilju obezbjeđivanja kvalitetne zdravstvene zaštite građanima. Ministarstvo zdravlja, analizom koju će uraditi, daće predlog mjera za kvalitetniju raspodjelu sredstava, u cilju racionalnijeg načina upravljanja sredstvima koja su planirana za zdravstvene ustanove.