Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

SAOPŠTENJE: Ministar Radunović i Ambasador Talinir istakli odličnu saradnju dvije države u oblasti zdravstva

SAOPŠTENJE: Ministar Radunović i Ambasador Talinir istakli odličnu saradnju dvije države u oblasti zdravstva
Datum objave: 30.01.2014 15:37 | Autor: PR sluzba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja prof. dr Miodrag Radunović razgovarao je danas sa NJ.E. Mehmetom Nijazom Tanilirem ambasadorom Turske u Crnoj Gori.

Ministar Radunović i ambasador Talinir izrazili su uvjerenje da će se dosadašnja uspješna i plodonosna saradnja u oblasti zdravstva, između dvije zemlje, nastaviti i intenzivirati kroz buduće projekte, u cilju kvalitetijeg pružanja zdravstvenih usluga građanima Crne Gore.

Ministar Radunović je naglasio da je Turska značajan partner Crnoj Gori, koja je prepoznala zdravstveni sektor i raznim oblicima donacija, preko agencije “Tika” pomogla u obezbjeđivanju opreme zdravstvenim ustanovama u cilju dostupnije i kvalitetnije zdravstvene zaštite građana Crne Gore. Radunović je podsjetio ambasadora Turske da je Fond za zdravstveno osiguranje, potpisao prošle godine, u Istanbulu ugovor sa “Acibadem zdravstvenom grupacijom, vodećim pružaocem zdravstvenih usluga u Turskoj (posebno u oblasti dječje neurohirurginje, onkologije i drugih procedura), koji već 20 godina pruža opsežne zdravstvene usluge pacijentima iz Turske i inostranstva koristeći najmodernije medicinske tehnologije.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti saradnje u oblasti kliničke prakse, studijskih posjeta turskih ljekara, usavršavanja crnogorskih ljekara u Turskoj i liječenju pacijenata iz Crne Gore u Turskoj.

Ambasador Turske pohvalio je napore i dostignuća Crne Gore na putu reformskih aktivnotsti i podsjetio na tradicionalno dobre odnose dvije zemlje uz obećanje da će Turska i dalje nastaviti da podržava razvoj zdravstvenog sektora u Crnoj Gori.
Učesnici sastanka su se složili da u cilju unapređenja saradnje, turske i crnogorske strane biće potpisan uskoro memorandum o saradnji, koji će biti osnova za dalje jačanje dobrosusjedskih odnosa dvije države i podizanje nivoa saradnje u oblasti zdravstva.Takođe, bilo je riječi i naučnoj saradnji medicinskih fakulteta dvije zemlje.