Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Saopštenje: Ekspertska misija- predsjedavanje SEEHN-om

Saopštenje: Ekspertska misija- predsjedavanje SEEHN-om
Datum objave: 26.07.2013 15:54 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Pomoćnici ministra zdravlja dr Mira Jovanovski Dašić i dr Mensud Grbović sa saradnicima razgovarali su danas sa Kris Braunom (Chris Brown) program menadžerom za investicije i razvoj zdravstva Svjetske zdravstvene organizacije, kao i Tatjanom Buzeti i Jožicom Maučec Zakotnik slovenačkim ekspertima za prevenciju nezaraznih bolesti, kada su  definisali konkretne korake  za period crnogorskog predsjedavanja  Zdravstvenom mrežom za Jugiostočnu Evropu (SEEHN).

Riječ je o važnoj ekspertskom misiji, čiji je cilj jačanje saradnje na polju prevencije i kontrole nezaraznih bolesti, posebno imajući u vidu značaj aktivnosti Crne Gore koja će predsjedavati Zdravstvenom mrežom za Jugiostočnu Evropu za nastupajući šestomjesečni period, od 01. jula do 31. decembra  2013. godine. 

Tokom sastanka posebno je istaknuta važnost definisanja aktivnosti koje se odnose na organizaciju IV Ministarskog foruma 2015. godine, kao i 32. plenarne sesije Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope, koja će biti održana u novembru 2013. godine u Crnoj Gori. 

 

Tokom dvodnevnog boravka eksperti su posjetili i Regionalni razvojni centar za nezarazne bolesti koji je oformljen u okviru Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a dali su i osnovne smjernice plana rada tog Centra koji sugeriše, između ostalog, i aktivnije uključivanje nevladinog sektora.