Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Saopštenje: Ministar doc. dr Miodrag Radunović primio šefa predstavništva UNICEF u Crnoj Gori Bendžamina Perksa

Saopštenje: Ministar doc. dr Miodrag Radunović primio šefa predstavništva UNICEF u Crnoj Gori Bendžamina Perksa
Datum objave: 06.04.2012 11:31 | Autor: pr služba

Ispis Štampaj stranicu


 

Ministarstvo zdravlja Crne Gore podržava iniciranje pozitivnih promjena na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore i finansijska podrška u pogledu snabdijevanja opremom bila bi nam od velikog značaja imajući u vidu dosadašnju dobru i uspješnu saradnju koju imamo sa UNICEF-om - istakao je ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović u razgovoru sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžaminom Perksom.

Ministar Radunović, upoznao je gospodina Perksa da je definisan i uskoro će biti potpisan Memorandum o razumijevanju između Udruženja Roditelji.me i Dnevnih novina kojim će biti precizirani svi modeli saradnje, ali I detalji kampanje koja treba da animira crnogorsku javnost u cilju nabavke opreme i inventara potrebnih Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Dio klinike će uskoro biti adaptiran uz pomoć donacije kompanije Cijevna komerc koja će obezbijediti građevinske radove.

Radunović je istakao da bi uskoro trebala biti poznata odluka Banke za razvoj Savjeta Evrope u vezi kreditiranja sa oko sedam miliona eura izgradnje kompletno nove zgrade Klinike za ginekologiju i akušerstvo, koja bi ispunjavala sve moderne standarde, čime će se stvoriti ambijent da se crnogorsko najveće porodilište priključi programu “Bolnice po mjeri beba”, što predstavlja projekat kojeg je UNICEF pokrenuo prije više godina.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamin Perks je ističući važnost izgradnje GAK-a naglasio da UNICEF za sada ne može finansijski pomoći opremanje, ali da će pokušati da iznađe rješenje posredovanja između crnogorskog zdravstva i velikih donatora. On je naglasio da Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori za sada može jedino obezbijediti razne vidove obuka u pogledu perinatalne i neonatalne njege, pa je s tim u vezi i najavio podršku Ministarstvu zdravlja u procjeni i izradi akcionog plana za unapređenje kvaliteta perinatalne njege.