Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Saopštenje: Ministar zdravlja doc.dr Miodrag Radunović primio ambasadorsku Poljske u Crnoj Gori Gražinu Sikorsku

Saopštenje: Ministar zdravlja doc.dr Miodrag Radunović primio ambasadorsku Poljske u Crnoj Gori Gražinu Sikorsku
Datum objave: 02.04.2012 17:15 | Autor: pr služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja doc.dr Miodrag Radunović primio je ambasadorsku Poljske u Crnoj Gori Gražinu Sikorsku. Tokom razgovora ministar je upoznao ambasadorku o detaljima reformskih procesa koji se sprovode u zdravstvu kao i način funkcionisanja zdravstvenog sistema, dodajući pritom da se reforma primarne zdravstvene zaštite privodi kraju, kao i da se uspješno implementira. Radunović je naglasio da je u toku reforma bolničkog sistema koja podrazumijeva između ostalog i uvođenje plaćanja bolničkih usluga po DRG sistemu, aktivnosti na osnovnom paketu usluga i razvijanje bolničkog informacionog sistena KCCG, kao sastavnog dijela integrisnog informacionog sistema zdravstva.


Imajući u vidu da je Poljska najviše iskoristila sredstva iz IPA fondova, ministar je naglasio da bi iskustvo njihovih eksperata značajno doprinijelo Crnoj Gori u obezbjeđivanju tih sredstva, prvenstvo za preventivne programe, ali i druge reformske procese koje se sprovode u oblasti zdravstva. 

Ambasadorka Poljske Gražina Sikorska zahvalila se ministru na iscrpnim informacijama koje se odnose na reformske procese koje Ministarstvo zdravlja sprovodi u oblasti zdravstva, naglašavajući pritom da će Poljska sigurno dati podršku Crnoj Gori u evropskim integracijama. Ona je naglasila da će delegacija Poljske, koja će boraviti u posjeti Crnoj Gori, imati za cilj razmatranje mogućih daljih pitanja saradnje dvije zemlje a između ostalog i u oblasti zdravstva kao i pružanju podrške jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema.