Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

Izvještaj o inspekcijskim nadzorima i preduzetim mjerama po Zakonu o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda za period od 16. septembra do 20. oktobra ove godine

Datum objave: 24.10.2011 10:49 | Autor: Zdravstveno sanitarna inspekcija

Ispis Štampaj stranicu


Zdravstveno sanitarna inspekcija je u periodu od 16. septembra do 20. oktobra ove godine, obavila nadzor nad primjenom odredbi Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda. Tokom navedenog perioda izvršeno je ukupno 374 inspekcijska nadzora. Utvrđeno je ukupno 48 nepravilnosti, od kojih se 47 odnosilo na neisticanje oznake o zabrani pušenja u javnom i radnom prostoru, što čini 12,8% u odnosu na broj izvršenih nadzora.

Zbog utvrđenih nepravilnosti donijeto je 46 ukazivanja o otklanjanju nepravilnosti.

Zbog učinjenih prekršaja izrečene su dvije novčane kazne putem prekršajnog naloga. Jedna novčana kazna je izrečena zbog neisticanja oznake o zabrani pušenja u javnom i radnom prostoru, a jedna zbog zaticanja fizičkog lica da puši u javnom prostoru.

U ovom periodu predmet inspekcijskog nadzora bile su zdravstvene ustanove, vaspitno-obrazovne ustanove, objekti za promet hrane, trgovinski objekti, pravna lica koja obavljaju javna ovlašćenja, državni organi, organe državne uprave, organi lokalne samouprave i dr..

Zdravstveno sanitarna inspekcija
Ministarstvo zdravlja