Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

Министарство здравља | ОСЦЕ

>

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у расправи о Нацрту закона о медицинским средствима

Датум објаве: 07.02.2018 17:10 | Аутор: Министарство здравља

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


На основу чл. 9 и 11 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“ бр. 12/12), Министарство здравља, упућује

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

 

заинтересованој јавности (грађанима, стручним и научним институцијама, правним лицима, здравственим установама, државним органима, органима локалне самоуправе, Фонду за здравствено осигурање, Заједници општина Црне Горе, Љекарској комори, Фармацеутској комори, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим субјектима за  питања која се уређују овим законом) за учешће у расправи о Нацрту закона о медицинским средствима.

 

Јавна расправа се спроводи достављањем предлога, сугестија и коментара у писаном и електронском облику, сагласно члану 9 став 1 алинеја 2 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона и организовањем округлог стола. 

Јавни позив објављује се  на интернет страници Министарства здравља,  Порталу е-Управе и у Дневном листу “Дневне новине”. 

Округли сто биће организован у Подгорици у сриједу 28. фебруара 2018. године, у Институту за јавно здравље, сала број 12, са почетком у 11 часова.

Јавна расправа траје 40 дана од дана објављивања Јавног позива и Нацрта  закона о медицинским средствима на интернет страници Министарства здравља,  Порталу е-Управе и у Дневном листу “Дневне новине”, односно до 20. марта 2018. године.

Предлози, сугестије и коментари могу се доставити Министарству здравља, на адресу: Подгорица,  Римски трг бр. 46, на фаx 078/113-128 и на е-маил мздравља@гов.ме.

Министарство здравља ће сачинити извјештај о јавној расправи, који ће објавити на својој интернет страници и порталу е-управе, у року од 10 дана од дана завршетка јавне расправе.

Уз јавни позив објављује се и текст  Нацрта закона о медицинским средствима, са образложењем.

 

Текст Нацрта закона можете преузети кликом ОВДЈЕ.