Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

JAVNI POZIV za uključivanje u postupak pripreme Predloga zakona o ljekovima

Datum objave: 05.05.2017 13:44 | Autor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu Download Download


Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list CG”, broj 12/12), Ministarstvo zdravlja, upućuje

 

 

JAVNI POZIV

 

zainteresovanoj javnosti (građanima, pravnim licima i preduzetnicima, Uniji poslodavaca, sindikalnim organizacijama, zdravstvenim ustanovama, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, organima lokalne uprave, Zajednici opština Crne Gore, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim subjektima za pitanja koja se uređuju ovim zakonom) da se uključe u postupak pripreme

 

PREDLOGA ZAKONA O LJEKOVIMA*

 

 

i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu zdravlja, na adresu: Podgorica, Rimski trg br.46, na fax 078/113-128 ili na e-mail milica.golubovic@mzd.gov.me.

 

Lice ovlašćeno za koordinaciju konsultacija sa zainteresovanim subjektima je Milica Golubović, samostalni savjetnik I (tel.020/482-329).

 

Ovim zakonom uređuju se uslovi za proizvodnju, promet i ispitivanje ljekova za humanu upotrebu i upotrebu u veterinarstvu, mjere za obezbjeđivanje kvaliteta, bezbjednosti i efikasnosti ljekova, nadležnosti organa u oblasti ljekova, kao i druga pitanja od značaja za obavljanje ove aktivnosti. Donošenjem ovog zakona izvršiće se harmonizacija sa pravnom tekovinom EU, kojom je uređena ova oblast.

 

Radna verzija zakona biće objavljena na interet stranici Ministarstva zdravlja i portalu  eUPRAVE.

 

Ministarstvo zdravlja će sve prispjele predloge i sugestije razmotriti i sačiniti izvještaj koji će objaviti na svojoj interet stranici.

 

Tekst nacrta zakona sa obrazloženjem možete preuzeti klikom na link ispod:

 

Nacrt zakona o ljekovima sa obrazloženjem