Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

СТРУЦНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА СА СТЕЦЕНИМ ВИСОКИМ ОБРАЗОВАЊЕМ

ИЈЗЦГ

>

НАЈАВА:Обиљежавања 07. априла - Свјетског дана здравља

Датум објаве: 04.04.2018 12:29 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство здравља, у сарадњи са Канцеларијом Свјетске здравствене организације, поводом 07. априла – Свјетског дана здравља, у четвратк, 05.04.2018.године, у 10 сати, у хотелу Подгорица, организује Националну конференцију под називом: "Улагање у превенцију: пут бољег здравља".

 
Скуп ће отворити др Алма Дрешевић, директорица Директората за здравствену заштиту у Министарству здравља и гдјица Мина Брајовић, шефица Канцеларије Свјетске здравствене организације у Црној Гори, а учествоваће представници креатора политика, домова здравља и цивилног сектора. 
 
На конференцији ће се представити резултати и напредак остварен у спровођењу два веома важна превентивна програма: програма имунизације и програма превенције и контроле карцинома грлића материце, као индикатора покривености здравственом заштитом у Црној Гори.

Свјетски дан здравља, као дан оснивања СЗО, ове године се обиљежава под слоганом “Здравље за све”, а тематски фокус је универзална здравствена заштита. Универзална здравствена заштита претпоставља снажан здравствени систем фокусиран на градјанина и његове потребе, као и континуирано улагање у превенцију као императиве унаприједјења здравља и оџивог и инклузивног развоја.