Manja slova Veća slova RSS

STRUCNO OSPOSOBLJAVANJE LICA SA STECENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM

Ministarstvo zdravlja | OSCE

>

NAJAVA: Ministar Hrapović otvara Regionalni sastanak rukovodilaca imunizacijskih programa evropskog regiona u Budvi

Datum objave: 23.10.2017 13:39 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović otvoriće u utorak, 24.10.2017.godine u 09 sati, u hotelu “Avala” u Budvi, Regionalni sastanak rukovodilaca imunizacijskih programa evropskog regiona, koji se u organizaciji Ministarstva zdravlja i Svjetske zdravstvene organizacije održava od 24-26. oktobra 2017.godine.

U pitanju je jedan od najvećih sastanaka vodećih zdravstvenih stručnjaka i naučnika, koji će okupiti preko 180 učesnika iz 53 evropske zemlje. Sastanak se održava svake dvije godine i između ostalog ima za cilj definisanje daljih koraka u konačnoj eliminaciji i iskorjenjivanju nekih zaraznih bolesti.

Na sastanku će biti predstavljeni rezultati iz Evropskog Akcionog plana za imunizacije 2015-2020, a razmatraće se i aktivnosti za predstojeću godinu, a koje će omogućiti regionu procjenu o postignutom napretku.

Skup je prilika za diskusiju i postizanje konsenzusa o tome kako sprovoditi najefektivnije i najefikasnije mjere primarne prevencije putem vakcinacije i na taj način održavati kolektivni imunitet populacije.

Boravak svjetski renomiranih stručnjaka biće iskorišćen na najbolji mogući način kako bi se dodatno unaprijedila znanja i vještine naših zdravstvenih radnika koji se bave imunizacijama i koje će kroz proces kontinuirane medicinske edukacije (koji je u toku) prenijeti timovima izabranih pedijatara i implementirani u praksi.